Israel skuffer USA: Dødstallet i Gaza er for højt

USA er ved at have fået nok af Israels blodige fremfærd i Gazastriben, hvor mange hundrede civile i de seneste uger er blevet dræbt.

Det siger en talsmand for Pentagon, amerikanernes forsvarsministerium, på et pressemøde.

- De civile ofre i Gaza har været for mange. Det er blevet klart, at israelerne må gøre mere for at leve op til landets høje standarter, siger oberst Steve Warren.

Myndighederne i Gazastriben siger torsdag, at flere end 1370 palæstinensere er blevet dræbt, siden Israel 8. juli indledte sin offensiv i det tætbefolkede område med det formål at forhindre de vedvarende raketangreb mod det sydlige Israel.

Operationen blev udvidet 17. juli, da Israel sendte landstyrker ind i Gazastriben for at ødelægge tunneler, som bruges af militante grupper i Gaza til angreb på Israel på den anden side af grænsen.

I de seneste dage er kritikken af Israels fremfærd taget til i styrke.

Særligt et angreb på en FN-skole, hvor 16 mennesker onsdag mistede livet i den nordlige del af Gazastriben, vækker harme.

Blandt andre gennemhegler FN's menneskerettighedschef, Navi Pilay, Israels angreb på hjem, skoler, sygehuse og FN-institutioner og betegner landets optræden under konflikten som bevidst trodsig mod folkeretten.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har dog ikke umiddelbart nogen planer om at indstille sin offensiv.

- Indtil videre har vi ødelagt snesevis af terrortunneler, og vi er fast besluttet på at afslutte denne mission - med eller uden våbenhvile, siger premierministeren.

- Så jeg vil ikke acceptere nogen forslag om våbenhvile, som ikke giver IDF (hæren, red.) mulighed for at fuldføre dette arbejde af hensyn til Israels indbyggeres sikkerhed, lyder det fra Netanyahu.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip