Israel skuffer USA: Dødstallet i Gaza er for højt

USA er ved at have fået nok af Israels blodige fremfærd i Gazastriben, hvor mange hundrede civile i de seneste uger er blevet dræbt.

Det siger en talsmand for Pentagon, amerikanernes forsvarsministerium, på et pressemøde.

- De civile ofre i Gaza har været for mange. Det er blevet klart, at israelerne må gøre mere for at leve op til landets høje standarter, siger oberst Steve Warren.

Myndighederne i Gazastriben siger torsdag, at flere end 1370 palæstinensere er blevet dræbt, siden Israel 8. juli indledte sin offensiv i det tætbefolkede område med det formål at forhindre de vedvarende raketangreb mod det sydlige Israel.

Operationen blev udvidet 17. juli, da Israel sendte landstyrker ind i Gazastriben for at ødelægge tunneler, som bruges af militante grupper i Gaza til angreb på Israel på den anden side af grænsen.

I de seneste dage er kritikken af Israels fremfærd taget til i styrke.

Særligt et angreb på en FN-skole, hvor 16 mennesker onsdag mistede livet i den nordlige del af Gazastriben, vækker harme.

Blandt andre gennemhegler FN's menneskerettighedschef, Navi Pilay, Israels angreb på hjem, skoler, sygehuse og FN-institutioner og betegner landets optræden under konflikten som bevidst trodsig mod folkeretten.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, har dog ikke umiddelbart nogen planer om at indstille sin offensiv.

- Indtil videre har vi ødelagt snesevis af terrortunneler, og vi er fast besluttet på at afslutte denne mission - med eller uden våbenhvile, siger premierministeren.

- Så jeg vil ikke acceptere nogen forslag om våbenhvile, som ikke giver IDF (hæren, red.) mulighed for at fuldføre dette arbejde af hensyn til Israels indbyggeres sikkerhed, lyder det fra Netanyahu.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip