Israel skyder syrisk drone ned over Golan

Israel har søndag skudt en drone ned over Golanhøjderne, oplyser den israelske hær i en skriftlig udtalelse.

Luftforsvaret har "succesfuldt" opsnappet et ubemandet luftfartøj, som overskred israelsk luftrum over grænsen til Syrien, skriver hæren i udtalelsen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Nedskydningen sker efter stigende spændinger på den FN-kontrollerede grænse mellem Israel og Syrien i de strategiske Golanhøjder.

Der har været voldsomme kampe mellem den syriske hærs tropper og oprørere fra al-Nusra-gruppen med forbindelser til al-Qaeda over weekenden, og kampene er gået ind over bufferzonen, som skiller Syrien og det Israelskbesatte område ad.

Det har også betydet kampe mellem oprørerne og FN-styrkerne i området. 44 FN-styrker fra Fiji blev torsdag holdt tilbage på den syriske side af Golanhøjderne af al-Nusra. Fijis hær meddeler søndag, at den prøver at få gang i forhandlingerne om at få dem frigivet.

Mere end 70 filippinske tropper er kommet i sikkerhed, efter at de har været belejret af oprørerne med forbindelse til al-Qaeda et andet sted på frontlinjen.

Israel besatte 1200 kvadratkilometer af Golanhøjderne under Seksdagekrigen i 1967 og annekterede det i 1981. Teknisk set har Israel og Syrien siden da været i krig.

Der har været FN-styrker ved grænsen siden 1974, da Israel og Syrien indgik en våbenhvileaftale.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip