Israel stopper bombardementer i fire timer

Indbyggerne i Gazastriben vil onsdag eftermiddag opleve en pause i de israelske bombardementer på fire timer. Det oplyser stabschefen for den israelske hær, generalløjtnant Benny Gantz, ifølge israelske medier.

Den midlertidige våbenhvile vil vare fra klokken 15.00 til 19.00 lokal tid (14.00-18.00 dansk tid).

Der er tale om en midlertidig humanitær våbenhvile, der skal give palæstinenserne mulighed for at få nødhjælp, medicin, mad og andre forsyninger ind i området, oplyser den israelske hær ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men den midlertidige våbenhvile vil ikke gælde i de områder, hvor hæren i øjeblikket har indledt en landoffensiv for at ødelægge de tunneler, som Hamas har gravet.

Israel advarer samtidig de civile, der er flygtet fra deres hjem under den nuværende konflikt, mod at vende hjem i løbet af de fire timer.

Det er den 23. dag i krigen mellem Israel og Hamas i Gaza. Næsten 1300 mennesker har indtil videre mistet livet på palæstinensisk side.

Inden klokken 14.00 dansk tid var der blevet dræbt 54 personer i Gazastriben siden midnat.

Natten til onsdag blev mindst 16 civile dræbt på en FN-drevet skole i Jibalia-flygtningelejren i den nordlige del af Gazastriben. FN's chef i Gaza har fordømt angrebet på skolen.

- Jeg fordømmer i de stærkest mulige vendinger dette alvorlige brud på Folkeretten af den israelske hær, siger Pierre Krahenbuhl, generalkommissær hos UNRWA.

Hamas har endnu ikke kommenteret den israelske hærs udmelding om en pause i bombardementerne.

I stedet melder israelske medier om flere raketangreb mod byer i det sydlige Israel i minutterne efter den ensidige våbenhvile var trådt i kraft.

Sirenerne lød i både Eshkol og Ashkelon, men Israels raketværn nåede at skyde raketterne ned, inden de slog ned på israelsk jord.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip