Israel til palæstinensere i Gaza: Forlad jeres hjem

Israel opfordrer palæstinensere i det nordlige Gaza til at "forlade deres hjem for deres egen sikkerheds skyld", efter at nye israelske angreb har kostet mindst 16 personer livet.

Sådan lyder det i en erklæring fra det israelske militær.

- I aften sender vi en besked til indbyggerne i det nordlige Gaza, hvor vi opfordrer dem til at forlade deres hjem for deres egen sikkerheds skyld. Det er usikkert at være nær Hamas, lyder det i en erklæring.

Mindst 16 personer er døde i angreb, der har fundet sted sent lørdag. Herunder er 15 døde i bydelen Tuffah i Gaza City, lyder det fra Gazas sundhedsministerium.

Det israelske luftangreb var rettet mod Gazas politichefs private hjem, hvor de 15 palæstinensere døde.

Politichefen Tayseer Al-Batshs tilstand er kritisk efter angrebet, mens størstedelen af de døde er fra samme familie.

Advarslen er ikke første gang, at Israel har opfordret palæstinensere til at forlade deres hjem.

Den kommer efter, at Israel har intensiveret luftangrebene i kølvandet på flere raketter. Blandt andet har Hamas sendt flere raketter af sted mod israelske byer, inklusiv hovedstaden Tel Aviv.

Omkring 151 palæstinensere har ifølge palæstinensiske kilder i sundhedsvæsnet mistet livet siden tirsdag, mens mere end 1000 mennesker er blevet såret.

Forud for angrebene opfordrede FN's Sikkerhedsråd lørdag til våbenhvile i konflikten mellem Israel og palæstinenserne.

Rådet udtrykte alvorlig bekymring omkring beskyttelsen af civile på begge sider af konflikten.

- Sikkerhedsrådets medlemmer opfordrer til en deeskalering af situationen, en genopretning af ro, og at våbenhvilen fra november 2012 bliver genoptaget, lød det i en erklæring fra rådet.

USA, Frankrig, Tyskland og Storbritannien diskuterer søndag en mulig våbenhvile i konflikten, mens udenrigsministrene fra en række arabiske lande også har emnet på dagsorden mandag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip