Israel truer Hamas kørt før våbenhviles udløb

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, advarer om, at Israel vil svare hårdt igen, hvis Hamas' raketangreb genoptages mandag aften.

- Vi er forberedt på alle scenarier. Hæren er parat til at svare igen, hvis raketangrebene fortsætter, siger Benjamin Netanyahu ifølge en erklæring under et møde med sin forsvarsminister Moshe Yaalon.

Klokken 23 dansk tid udløber en fem dage lang midlertidig våbenhvile, men angiveligt er Israel og palæstinenserne blevet enige om en ny våbenhvile i Gaza. Det oplyser palæstinensiske kilder ifølge flere internationale medier.

Oplysningen er ikke blevet bekræftet fra officielt hold, men ventes offentliggjort i Kairo snarest.

Delegationer fra Israel og palæstinenserne har forhandlet i den egyptiske hovedstad. En egyptisk kilde siger til den israelske avis Haaretz, at de største problemstillinger i konflikten er blevet udsat til yderligere forhandlinger.

Den ventede offentliggørelse af en ny våbenhvile vil derfor kun indeholde tilkendegivelser og ikke de store detaljer, men våbenhvilen ventes at strække sig over flere uger.

Antallet af døde i Gaza efter krigshandlinger mellem israelere og palæstinensere den seneste måned er steget til 2016, meddelte det palæstinensiske sundhedsministerium tidligere mandag.

Kampene mellem Israel og den islamistiske gruppe Hamas brød for alvor ud i løbet af juli.

Israels militær har mandag meddelt, at man har nedrevet boliger tilhørende to palæstinensere, som mistænkes for at stå bag bortførelsen af tre israelske teenagere på Vestbredden i juni. En tredje mistænkts hus er blevet afspærret, oplyser det israelske militær.

De tre drab udløste en bølge af anholdelser af palæstinensere, og spændingerne eskalerede siden mellem israelere og palæstinensere og blev til egentlige krigshandlinger i Gaza i løbet af juli, da Israel iværksatte en offensiv for at stoppe raketangrebene fra Gazastriben.

/ritzau/AFP