Israel udvider sin landoffensiv i Gazastriben

Israels hær udvider nu sin offensiv på landjorden i Gazastriben i kampen mod Hamas-bevægelsen, som styrer det palæstinensiske område og affyrer raketter ind over grænsen til Israel.

Det sker, efter at kampene mellem de stridende parter har været i gang i snart to uger og har været den blodigste konflikt siden 2009.

Den israelske hær oplyser i en erklæring, at ekstra soldater er blevet tilkaldt for "at bekæmpe terror i Gazastriben og etablere en virkelighed, hvor israelske indbyggere kan leve i sikkerhed og tryghed".

Israel begyndte angrebene mod Gazastriben 8. juli med bombardementer fra luften, men torsdag rykkede israelerne også ind på landjorden med det mål at ødelægge tunnelsystemer, der fører fra Gaza og under jorden til Israel.

Siden Israels offensiv "Operation Protective Edge" blev indledt, er tre israelske soldater blevet dræbt - herunder to i kampe med Hamas på israelsk territorium.

Israels offensiv har indtil videre kostet 352 palæstinensere livet. Fem israelere er blevet dræbt.

Den seneste konflikt er opstået, efter at tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden og senere fundet dræbt. Israel skød skylden på Hamas.

Efterfølgende blev en ung palæstinenser fundet dræbt, i hvad der hævdes at være hævn for de tre døde israelere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip