Israel vil trække landtropper ud af Gaza før våbenhvile

Israel trækker samtlige landtropper ud af Gaza inden tirsdagens våbenhvile, der nu er trådt i kraft. Det oplyser en talsmand fra militæret ifølge Reuters.

Mandag aften accepterede parterne i Gaza-konflikten, Hamas-bevægelsen og Israel, et egyptisk forslag om en våbenhvile på 72 timer.

Efter planen skal krigshandlingerne indstilles tirsdag morgen klokken 7 dansk tid.

- De israelske forsvarsstyrker vil blive omgrupperet til forsvarspositioner udenfor Gazastriben, og vi vil opretholde disse forsvarspositioner, siger oberstløjtnant Peter Lerner.

Egypten har lige siden konfliktens udbrud 8. juli forsøgt at mægle mellem de stridende parter og finde frem til en fredelig udgang.

I fredags nåede en lignende 72 timer lang våbenhvile, som USA og FN var med til at forhandle, ikke at holde ret længe.

Få timer efter, at den var trådt i kraft, anklagede Israel Hamas for at have brudt den og ophævede den derfor øjeblikkeligt.

Den nye våbenhvile kommer på et tidspunkt, hvor mere end 1800 palæstinensere og 67 israelere er blevet dræbt i den fire uger lange konflikt.

Ifølge israelske medier skulle Israels beslutning om at indtræde i våbenhvilen være truffet via en række telefonopkald til medlemmerne af landets sikkerhedskabinet.

Nyheden indløb mandag aften, hvilket var samme aften, som israelerne meddelte, at de har ødelagt de sidste af mange palæstinensiske tunneler, som fører fra Gaza ind i Israel.

Dermed er Israels primære mål med offensiven opnået, men kampene fortsætter, lød det mandag.

Hamas og andre militante grupper har brugt tunnelerne til at komme ubemærket til Israel.

Ifølge israelerne er tunnelerne højt udviklede og bliver løbende vedligeholdt og fornyet med raketaffyringsramper og kommandoposter.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip