Israelere og palæstinensere er klar til nye forhandlinger

Israelere og palæstinensere begynder en ny runde indirekte forhandlinger om at løse konflikten i Gazastriben onsdag, oplyser palæstinensiske kilder.

Forhandlingerne skal foregå via mæglere i Egyptens hovedstad, Kairo.

Under den seneste runde af forhandlinger blev parterne enige om en tidsubegrænset våbenhvile i Gaza, som er blevet opretholdt siden. Aftalen blev indgået 26. august efter 50 dage med krigshandlinger mellem Israel og militante palæstinensere i Gaza.

Dengang blev det samtidig aftalt, at forhandlingerne om en række andre stridspunkter skulle fortsætte i september.

- Egypten har inviteret palæstinensiske og israelske delegationer til at fortsætte samtalerne i Kairo 24. september, siger en palæstinensisk embedsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Israel har ikke bekræftet oplysningerne, men det gør en anonym egyptisk embedsmand over for AFP.

Under de seneste uroligheder i Gaza blev flere end 2140 palæstinensere dræbt - størstedelen af dem var civile. På den israelske side mistede 73 personer livet.

Ved de kommende forhandlinger skal etableringen af en havn i Gaza blandt andet diskuteres, ligesom at fangeudvekslinger er på dagsordenen.

Forud for onsdagens forhandlinger vil repræsentanter for de to store politiske fraktioner i Gaza, Fatah og Hamas, også mødes i Kairo. Det ventes at ske allerede mandag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip