Israelere og palæstinensere er klar til nye forhandlinger

Israelere og palæstinensere begynder en ny runde indirekte forhandlinger om at løse konflikten i Gazastriben onsdag, oplyser palæstinensiske kilder.

Forhandlingerne skal foregå via mæglere i Egyptens hovedstad, Kairo.

Under den seneste runde af forhandlinger blev parterne enige om en tidsubegrænset våbenhvile i Gaza, som er blevet opretholdt siden. Aftalen blev indgået 26. august efter 50 dage med krigshandlinger mellem Israel og militante palæstinensere i Gaza.

Dengang blev det samtidig aftalt, at forhandlingerne om en række andre stridspunkter skulle fortsætte i september.

- Egypten har inviteret palæstinensiske og israelske delegationer til at fortsætte samtalerne i Kairo 24. september, siger en palæstinensisk embedsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Israel har ikke bekræftet oplysningerne, men det gør en anonym egyptisk embedsmand over for AFP.

Under de seneste uroligheder i Gaza blev flere end 2140 palæstinensere dræbt - størstedelen af dem var civile. På den israelske side mistede 73 personer livet.

Ved de kommende forhandlinger skal etableringen af en havn i Gaza blandt andet diskuteres, ligesom at fangeudvekslinger er på dagsordenen.

Forud for onsdagens forhandlinger vil repræsentanter for de to store politiske fraktioner i Gaza, Fatah og Hamas, også mødes i Kairo. Det ventes at ske allerede mandag.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip