Israels El Al sætter flere fly ind i Tel Aviv

23/07/2014 11:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mens mange luftfartsselskaber har indstillet flyvninger til og fra Tel Aviv grundet raketangreb nær lufthavnen, fortsætter det israelske luftfartsselskab El Al med at flyve til og fra den israelske storby.

El Al sætter faktisk flere fly ind for at hjælpe det store antal strandede passagerer i Israels internationale lufthavn på grund af situationen i Gazastriben, hvor over 600 mennesker er blevet dræbt siden Israel den 8. juli indledte en massiv offensiv mod det islamistiske Hamas.

Det amerikanske selskab US Airways har planer om at genoptage direkte flyvninger fra Philadelphia til Tel Aviv torsdag.

Passagerer hos både SAS og Norwegian er blandt det store antal af strandede. Onsdag morgen kunne omkring 170 SAS-passagerer ikke flyve til Stockholm. Også 103 passagerer fra Norwegian, der skulle til Stockholm, strandede.

Også 186 passagerer, der skal flyve til København fredag med Norwegian, kan strande i lufthavnen.

En talskvinde for Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson, siger til det norske nyhedsbureau, at det er svært at fastslå nøjagtigt, hvor mange passagerer, der er strandet, da nogle passagerer kommer ud ved at bruge andre flyselskaber.

- Det er ret kaotisk lige nu. Vi forstår, hvis folk er urolige og frustrerede, tilføjer hun.

Tre fjerdedele af alle flyvninger var onsdag morgen indstillet på skærmene i Ben Gurion lufthavnen, skriver dpa.

Flere israelere på vej til udlandet måtte opgive deres forehavende og tage hjem, mens mange turister og besøgende har valgt at blive i lufthavnen eller på hoteller i nærheden.

USA's føderale flyadministration, der tirsdag fik indstillet flyvninger til Tel Aviv for 24 timer, ventes senere onsdag at vurdere situationen igen.

/ritzau/AFP