Israels hær indkalder 40.000 soldater af reserven

Israels parlament har givet landets militær grønt lys til at indkalde 40.000 soldater af reserven forud for en mulig landoperation i Gazastriben, skriver israelske medier. De ekstra styrker skal erstatte soldater på andre fronter, der skal deltage i en eventuel invasion.

Landets militær har allerede iværksat en luftoperation i Gaza med over 150 angreb på mål i Gaza. Mindst 12 personer meldes dræbt i angrebene, herunder flere ledende personer fra Hamas, der sidder på magten i Gaza.

Operationens formål er at stoppe de mange raketangreb, som Hamas indtil nu har sendt ind i Israel. Ifølge israelsk militær har Hamas siden midnat sendt 130 raketter ind i det sydlige Israel. Israel har svaret igen med angreb på "terrorrelaterede mål" i Gaza.

Israels forsvarsminister Moshe Yaalon advarer om, at operationen i Gazastriben kan blive langvarig.

- Vi er ved at forberede en aktion mod Hamas, der ikke kun vil vare et par dage, siger han i en udtalelse efter at have holdt møde med sit sikkerhedskabinet. Han tilføjer, at Hamas vil "komme til at betale en høj pris.

- Vi vil ikke tolerere raketangreb på israelske byer, og vi er klar til at udvide operationen med alt, hvad vi har til rådighed for at ramme Hamas, siger Moshe Yaalon ifølge AFP.

Konflikten mellem Israel og Hamas er blevet optrappet siden bortførelsen og drabene på tre jødiske teenagere og et efterfølgende drab på en palæstinensisk teenager.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip