Israels hær på lynaktion i Gaza: Fire soldater er såret

Israels militær har tidligt søndag gennemført en lynaktion i det nordlige Gaza, hvor de kom i kamp med bevæbnede Hamas-medlemmer.

Det er første gang under den seneste konflikt, at israelske soldater kommer i skudveksling i en aktion på landjorden.

Målet var en raketaffyringsrampe, som er blevet brugt af palæstinensiske militante til at sende langdistanceraketter ind i Israel. Her blev der åbnet ild mod specialstyrkerne, der svarede igen.

Nyhedsbureauet dpa fortæller, at tre bevæbnede Hamas-medlemmer ifølge palæstinensiske kilder blev dræbt under skudvekslingerne. Fire israelske elitesoldater blev lettere såret, rapporterer avisen Times of Israel.

Aktionen fandt sted timer efter en blodig lørdag i Mellemøsten, hvor dødstallet efter de israelske luftangreb ifølge AFP steg til 157. Militante svarede igen ved at sende flere raketter mod Israel fra Gazastriben.

Israel siger, at en landinvasion i Gaza fortsat er en mulighed. Landet har allerede mobiliseret 20.000 medlemmer af reserven til at gennemføre missionen, men hidtil har Israel foretrukket luftangreb.

På flyveblade opfordrer det israelske militær søndag morgen nok engang indbyggerne i det nordlige Gaza til at forlade deres hjem inden middag.

Det er herfra, i området omkring Beit Lahia, at der bliver affyret flest raketter mod Israel, siger det israelske militærs talsmand, Peter Lerner, ifølge dpa.

Søndag morgen blev der atter affyret raketter fra området mod Israel, blandt andet rettet mod den internationale lufthavn i Tel Aviv. De fleste blev opsnappet af det israelske raketforsvar.

Siden Israel iværksatte offensiven tirsdag, har luftvåbnet ramt omkring 1320 mål i Gaza, mens flere end 800 raketter og mortergranater skal være blevet sendt den anden vej.

FN's Sikkerhedsråd har opfordret til, at fjendtlighederne bliver bragt til ophør, og vestlige udenrigsministre mødes søndag for at diskutere muligheden for en våbenhvile.

Lørdag bredte konflikten sig for anden dag i træk til det nordlige Israel, da der blev sendt raketter ind i landet fra Libanon.

Hamas har taget skylden for angrebet, men det er uklart, hvilken indflydelse bevægelsen har i det sydlige Libanon, der er kendt for at være hjemsted for den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip