Israels militær har anholdt 280 i jagten på tre unge

Israelske styrker har anholdt over 30 palæstinensere på Vestbredden, hvor de har haft skudvekslinger og såret mindst tre palæstinensere i forbindelse med eftersøgningen efter tre israelske teenagere.

Med anholdelserne er antallet af tilbageholdte palæstinensere steget til 280, hvoraf tre fjerdedele er fra Hamas ifølge det israelske militær.

Israelerne beskylder Hamas for at stå bag bortførelserne og har indledt en omfattende militær operation for at finde de tre unge og samtidig ødelægge bevægelsens infrastruktur på Vestbredden.

- Omkring 30 mistænkte er tilbageholdt efter en operation tidligt torsdag, hvormed vi i alt har tilbageholdt omkring 280, hedder det i en erklæring fra hæren.

Mange af de tilbageholdte palæstinensere blev løsladt fra fængslet i 2011 ved en omfattende fangeudveksling, da over 1000 palæstinensiske fanger blev løsladt mod frigivelsen af en israelsk soldat.

De tre unge israelere forsvandt nær den israelsk-besatte palæstinensiske by Hebron på Vestbredden torsdag i sidste uge. De tre unge, to på 16 år og en på 19 år, stod og blaffede og fik til sidst et lift fra en jødisk bosættelse torsdag aften.

Siden da har ingen hørt fra dem. En af de tre teenagere har amerikansk pas.

Siden fredag har Israel gennemsøgt 800 opholdssteder, og 10 Hamas-institutioner er blevet ransaget.

Palæstinensernes selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, beskylder bortførerne for at ville "ødelægge" palæstinenserne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip