Israels militæroperation fortsætter: 14 dræbt i Gaza

Den genopblussede konflikt mellem Israel og militante palæstinensere fortsætter med at koste menneskeliv.

Natten til torsdag blev 20 palæstinensere dræbt, da det israelske militær bombede huse i Gaza. Blandt de dræbte er syv kvinder og børn, oplyser hospitalskilder. Det bringer dødstallet op på 70 palæstinensere, siden Israel tirsdag lancerede sin offensiv.

Ingen israelere har mistet livet, selvom palæstinensiske Hamas i flere omgange har affyret raketter mod Israel.

Natten til torsdag har israelerne ramt over 300 mål i Gaza-striben som svar på de palæstinensiske raketter.

- Vi har ramt 322 mål i Gaza i nat, og det bringer antallet af mål, vores militær har ramt, op på 750, siden vi startede operationen tirsdag, siger en kilde fra det israelske militær.

Luftangrebene er en del af en indtil videre tre dage lang offensiv fra den israelske hær. Under operationen "Protective Edge" går Israel efter at slå ned på militante palæstinensere for at stoppe affyringen af raketter fra Gaza og over grænsen til Israel.

Onsdag sagde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at angrebene ville blive intensiveret.

- Vi har besluttet at intensivere angrebene på Hamas og terrororganisationerne i Gaza, lød det i en udtalelse fra hans kontor, efter at han havde konsulteret forsvarschefer i det sydlige Israel.

- Hæren er klar på alle eventualiteter. Hamas kommer til at betale en høj pris for at affyre raketter mod israelske civile, tilføjede han.

Israel har indkaldt 40.000 soldater af reserven.

Stridighederne betegnes som de værste siden 2012. De blev udløst af, at tre israelske teenagere 12. juni blev bortført og senere fundet dræbt. Ifølge Israel stod Hamas bag.

Efterfølgende er en ung palæstinenser blevet dræbt, i hvad der betegnes som hævn for de tre døde israelere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip