Israelsk dropper planlagte fredsforhandlinger med Hamas

Lørdag bliver ikke dagen, hvor en ny våbenhvile mellem Israel og Gaza bliver forhandlet på plads.

Det står klart, efter at Israel lørdag ved middagstid oplyste, at landet ikke vil sende en repræsentant til Egypten for at forsøge at opnå en aftale.

Det var ellers planen, at parterne skulle mødes i Kairo, men den mulige tilfangetagelse af en israelsk soldat har kompliceret konflikten yderligere.

Både repræsentanter fra Hamas og Islamisk Jihad havde ellers taget turen til Kairo, men Israels forhandlere dukkede ikke op, og landet advarer de internationale opmænd mod at lade sig vildlede af de militante palæstinensiske fraktioner.

- Hamas er ikke interesseret i et forlig, siger en anonym israelsk embedsmand til AFP om beslutningen.

Egypten havde ellers lagt en plan for en våbenhvile, som ifølge Egyptens præsident havde potentiale til at afslutte den tilspidsede konflikt.

- Det egyptiske initiativ er en reel mulighed for at finde en løsning på krisen, som finder sted i Gaza, lød det tidligere lørdag fra præsident Abdel Fattah al-Sisi i Egypten.

Men det var før Israels udmelding om, at landet udebliver fra forhandlingerne.

Egypten anses som den mest realistiske forhandler af en våbenhvile mellem Hamas og Israel, men selv Egyptens forslag har i denne omgang endnu ikke båret frugt.

Senest blev en 72 timers våbenhvile brudt allerede fredag efter knap to timer. Begge parter afviser at have været først til at bryde våbenhvilen.

Siden konflikten mellem Israel og Hamas brød ud den 8. juli, er omkring 1650 palæstinensere ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder blevet dræbt i Gazastriben.

På israelsk side er 63 soldater og tre civile blevet dræbt. Derudover forsvandt den 23-årige officer Hadar Goldin under en operation i byen Rafah.

Israel beskylder Hamas for at have taget soldater som gidsel, hvilket Hamas afviser.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip