Israelsk militær finder og ødelægger lang tunnel fra Gaza

18/04/2016 14:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Israelsk militær har fundet og ødelagt en tunnel, der strækker sig fra Gazastriben ind på israelsk territorium.

Tunnelen var flere hundrede meter lang, men havde ingen udgang. Det fortæller talsmand for Israels militær Peter Lerner.

Han afviser dog at give yderligere detaljer om, hvordan militæret har tilintetgjort tunnelen.

- Denne tunnel er den først tunnel, der er blevet fundet siden Operation Protective Edge, siger talsmanden med henvisning til operationen i sommeren 2014, da Israel gik ind i Gaza efter en række raketangreb fra den militante bevægelse Hamas, der kontrollerer Gazastriben.

- Tunnelen er bygget af Hamas i et forsøg på at infiltrere og udføre terrorangreb mod befolkningen i de sydlige områder og militære styrker i området, siger Peter Lerner.

Krigen i 2014 var den tredje krig i Gaza siden 2008 og den længste og mest dødbringende af de tre.

2251 palæstinensere blev dræbt og flere end 10.000 såret, mens 100.000 blev gjort hjemløse. På den israelske side blev 73 mennesker dræbt, hvoraf 67 var soldater. Op mod 1600 blev såret, vurderer FN.

En del tunneler i Gaza, der strækker sig mod Egypten, er kollapset de seneste måneder, hvilket har kostet adskillige indbyggere livet.

Tunnelerne mod Egypten bruges normalt til at smugle varer ind og ud ad Gazastriben, der i årevis har været underlagt en israelsk blokade.

Blokaden betyder, at det er forbudt at eksportere varer fra Gaza, mens import er begrænset til kun de mest nødvendige varer.

/ritzau/AFP