Israelsk offensiv på landjorden i Gaza

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger i en officiel erklæring, at han har givet militæret ordre til at indlede en offensiv på landjorden i Gazastriben.

Samtidig meddelte hæren, at den har indledt offensiven på landjorden.

- Premierministeren og forsvarsministeren har givet de væbnede styrker ordre til at indlede en operation på landjorden, der har til formål at ramme terror-tunnellerne fra Gaza og ind i Israel, hedder det i den officiel erklæring.

Journalister fra nyhedsbureauet Reuters og indbyggere i Gaza melder om granatbombardementer og skud fra artilleri langs grænsen til Gazastriben.

- Efter 10 dage med Hamas-angreb til vands, i luften og på landjorden og efter gentagne afvisninger af tilbud om at få nedtrappet konflikten har de israelske forsvarsstyrker indledt en offensiv på landjorden i Gazastriben, hedder det i en erklæring.

Egyptens udenrigsminister havde kort før offensiven udtalt, at Hamas kunne have sparet mange menneskeliv, hvis bevægelsen var gået med til en våbenhvile, som Kairo havde organiseret.

- Hvis Hamas havde accepteret våbenhvilen, så kunne mindst 40 palæstinenseres liv være sparet, siger den egyptiske udenrigsminister, Sameh Shoukri, i en sjælden direkte kritik af Hamas.

Israelske krigsfly angreb torsdag eftermiddag et område i det nordlige Gaza i det første luftangreb efter en skrøbelig fem timer lang våbenhvile, siger øjenvidner.

Mindst 227 palæstinensere og en israeler er blevet dræbt under den væbnede konflikt i de seneste ni dage, hvor en israelsk militæroperation har haft til formål at stoppe vedholdende palæstinensiske raketangreb ind over Israels grænse fra Gaza.

FN siger, at de fleste dræbte palæstinensere er civile. Israel siger, at Hamas med overlæg har dets militære infrastruktur blandt civile, hvilket gør det umuligt for israelerne at undgå at ramme civilpersoner.FN siger, at mindst 1370 hjem er blevet ødelagt i Gaza, og at over 18.000 mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip