To israelske soldater dræbt ved tunnel fra Gaza

To israelske soldater har lørdag mistet livet i kampe med militante fra Hamas i Gazastriben.

De militante var kommet ind i Israel gennem en tunnel, og de to israelske soldater blev dræbt i kampe med palæstinenserne på israelsk grund.

De to dræbte soldater er 20 og 45 år, oplyser militæret.

Dermed har fire israelere mistet livet, siden Israel indledte sin offensiv i Gaza 8. juli. Ud over de to soldater, der er blevet dræbt lørdag, har yderligere én soldat og en enkelt civil mistet livet.

Dødstallet for Gaza steg lørdag til 341 personer ifølge nyhedsbureauet AFP's optælling.

Fire medlemmer af en enkelt familie blev lørdag dræbt ved et israelsk luftangreb i den nordlige del af Gazastriben, oplyser hospitalskilder i den palæstinensiske enklave.

Den israelske militæroperation begyndte 8. juli med luftangreb mod palæstinensere, der affyrer raketter fra Gaza og ind over grænsen til Israel.

Torsdag valgte Israel at udvide sin mission med en landoffensiv. Det var i den forbindelse, at den første israelske soldat blev dræbt.

Israelerne går nu primært efter at ødelægge de tunnelsystemer, der fører fra Gaza og under grænsen til Israel, efter at det israelske militær torsdag opdagede 13 militante palæstinensere på vej ind i Israel via en underjordisk tunnel.

Få timer efter erklærede Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, at landoffensiven var iværksat.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip