Israelske soldater og FN-soldat er dræbt af Hizbollah

To israelske soldater og en fredsbevarende FN-soldat har onsdag mistet livet under kampe mellem Hizbollah og Israels militær i grænseområdet mellem Israel og Libanon, siger FN og israelsk militær.

- Vi kan bekræfte, at et medlem af den fredsbevarende styrke Unifil blev dræbt, siger FN-talsmanden Andrea Tennet, som tilføjer, at den dræbtes nationalitet vil blive offentliggjort senere.

Få timer efter meddeler militæret i Israel, at også to israelske soldater er dræbt under Hizbollah-angreb i grænseområdet.

- Tidligere i dag ramte et panserværnsmissil et køretøj og dræbte to soldater og sårede syv andre, hedder det i en erklæring.

Ingen af de såredes tilstand er kritisk.

Kampene begyndte, da en israelsk militærkolonne blev beskudt og ramt af et panserværnsmissil ved den israelsk-libanesiske grænse.

Det fik Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, til at sige, at Israel er parat til at slå hårdt igen på ethvert angreb.

- Israels reaktion på Hizbollahs angreb vil blive hård, sagde Netanyahu.

Efter Hizbollah-angrebet sendte det israelske militær over en halv snes granater ind over grænsen til Libanon.

Der var rapporter om, at en israelsk soldat skulle være taget som gidsel i forbindelse med kampene, men det afvises af den israelske hær.

Angrebet mod de israelske soldater kom åbenbart fra en grænselandsby.

- Quneitra-martyrer fra Hizbollah slog til mod en israelsk militærkolonne, hedder det i en erklæring fra gruppen.

Hizbollahs tv-station Al-Manar siger, at ni israelske militærkøretøjer blev beskadiget ved angrebet.

Det sydlige Libanon er kendt for at være højborg for den shiamuslimske Hizbollah-bevægelse, der flere gange har udkæmpet blodige kampe med Israel.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip