ISS-aktien løfter sig fra start efter stort aktiesalg

Aktien i servicekoncernen ISS stiger fredag morgen 5,3 procent, efter kapitalfonden EQT og den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har solgt alle deres aktier i selskabet til 204 kroner per aktie.

Det skriver Ritzau Finans med henvisning til en meddelelse fra ISS.

Transaktionen har en samlet værdi af 7,3 milliarder kroner for aktieposten, der udgøres af knap 35,8 millioner aktier, svarende til 19,3 procent af den samlede aktiekapital i den danske servicekoncern.

Salget er foregået i en såkaldt accelereret bookbuilding, som blev annonceret sent torsdag eftermiddag. Afregningskursen ligger på linje med slutkursen torsdag, hvor ISS-aktien faldt fire procent til 204,10 kroner.

Ifølge aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank kan salget blandt andet forklares med, at ISS-aktien gennem en periode er steget, og derfor gør det attraktivt at komme ud nu.

- En anden ting er, at en kapitalfond typisk ikke er i et selskab over en længere årrække, sagde analytikeren torsdag til Ritzau.

Søren Løntoft Hansen nævner, at der for EQT over flere gange er gjort tilløb til at komme af med ISS, for eksempel i form af et salg til andre aktører i servicebranchen.

- Som sådan har EQT nok været i ISS længere, end hvad der normalt kan betale sig for en kapitalfond. Det er derfor naturligt, at man ret hurtigt forlader sin investering i ISS, og det er det, som dette aktiesalg er et udtryk for, fastslog Søren Løntoft Hansen.

EQT og Goldman Sachs købte ISS af børsen i 2005 og gav servicekoncernen comeback som børsnoteret selskab i marts 2014.

EQT og Goldman solgte i første omgang ud i forbindelse med ISS' børsnotering, hvorefter der igen blev solgt 23 millioner aktier i starten af september sidste år, samt yderligere 25 millioner aktier i december.

EQT og Goldman Sachs ejede de 19,3 procent af aktierne i ISS gennem kapitalfonden FS Invest II.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip