ISS fordobler sit overskud i vanskeligt år

Rengørings- og servicekoncernen ISS fordobler årets resultat efter skat til 2,2 milliarder kroner ud af en omsætning på 79,6 milliarder kroner.

Det viser selskabets årsregnskab for 2015, der er offentliggjort onsdag.

Omsætningen er steget med 4,4 procent i løbet af året på trods af dæmpede økonomiske konjunkturer i Europa og Latinamerika.

Det er alligevel lykkedes at hive en række store aftaler hjem, som gerne skulle være med til at sikre den fremtidige vækst.

- Takket være en række markante nye kontrakter med større kunder som for eksempel Novartis, Rolls-Royce, PostNord og det norske forsvar har vi en stærk platform for fremtidig vækst.

- Vi forventer, at markedsforholdene fortsat vil være udfordrende i 2016. Men vi er overbeviste om, at vi med afsæt i den accelererede implementering af vores strategiske tiltag kan levere robust vækst og fortsatte marginforbedringer, siger selskabets administrerede direktør, Jeff Gravenhorst, i en kommentar til regnskabet.

ISS har været særligt udfordret i Norden, hvor man blandt andet på grund af frasalg af aktiviteter og valutamodvind har oplevet omsætningsfald på fem procent.

Det skyldes dog også en nedskalering af en stor kontrakt i Finland og faldende efterspørgsel i Norge.

Til gengæld er omsætningen vokset med 23 procent i Asien, men her spiller valutaerne også en stor rolle. Den organiske vækst fra fortsættende aktiviteter udgør 11 procent.

ISS' største marked er dog fortsat Vesteuropa, hvor man omsætter for knap 41 milliarder kroner eller godt halvdelen af det samlede omsætning.

Her oplevede selskabet en vækst på 10 procent, hvor af valutaeffekterne udgjorde fem procent.

ISS beskæftiger 504.816 mennesker verden over. Det svarer ifølge ISS til, at der for hver 14.558 mennesker på kloden er én, der er ansat i koncernen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip