ISS gør rent bord og stiger på fondsbørsen

Servicekoncernen ISS fik et overskud før skat på 1,78 milliarder kroner i årets første tre kvartaler mod 1,49 milliarder kroner i samme periode sidste år. Det viser koncernens kvartalsregnskab.

Og det fik koncernens aktier til at stige fra morgenstunden, da fondsbørsen åbnede. Investorerne tog godt imod resultatet, og aktierne steg med 2,7 procent til 172,5 kroner i onsdagens tidlige handel.

- ISS har leveret solide resultater for tredje kvartal, og vi har fortsat vores lønsomme vækst i det attraktive globale facility services-marked, siger koncernchef Jeff Gravenhorst, ISS, i regnskabet.

Han påpeger, at ISS i tredje kvartal har indgået større kontrakter med blandt andet Bankia, Vattenfall, Aller, Det Norske Forsvar og Molson Coors.

Servicekoncernen havde i perioden en omsætning på 55 milliarder kroner mod 58,7 milliarder kroner i de tre første kvartaler sidste år.

Der er i forhold til sidste år foretaget en del store frasalg. ISS har blandt andet siden andet kvartal 2013 frasolgt skadedyrsbekæmpelse i Vesteuropa og Stillehavsområdet og landskabspleje i Frankrig. Det trækker omsætningen betydeligt ned og påvirker også marginen.

Alligevel fastholder ISS forventningerne og venter i 2014 en organisk vækst på samme niveau som i de første ni måneder, hvor den udgjorde 2,4 procent, mens driftsmarginen ventes at blive over 5,5 procent.

- Selvom vi venter, at markedsvilkårene, især i Europa, fortsat vil være udfordrende i resten af 2014 og i begyndelsen af 2015, har vi tillid til vores evne til at skabe blandt andet organisk vækst, siger Jeff Gravenhorst.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip