ISS sælger vikardel til norsk selskab

Servicekoncernen ISS sælger nu sine vikaraktiviteter i Norge, Sverige og Finland til en privatejet norsk virksomhed.

Den nordiske vikardel - Personalhuset - bliver købt af Adolfsen Group, skriver ISS i en fondsbørsmeddelelse.

- Salget er et led i vores igangværende strategiske transformation, som medfører øget fokus på vores kerneaktiviteter og egenlevering af facility service-løsninger, der understøtter kundernes formål.

- Personalhuset og dets medarbejdere er et godt match for Adolfsen Group, som har fokus på vækst og på at fremtidssikre forretningen, siger Troels Bjerg, administrerende direktør for ISS Nordic Region, i fondsbørsmeddelelsen.

Den globale servicekoncern har cirka 3300 ansatte i vikaraktiviteterne i Norge, Sverige og Finland, som i 2013 omsatte for cirka 747 millioner kroner. Størstedelen af omsætningen - 81 procent - kom fra Norge.

Frasalget ventes at blive gennemført ved udgangen af september.

- ISS står meget stærkt på det nordiske marked, hvor vi har en række strategisk vigtige kunder og næsten 40.000 medarbejdere. Som den førende leverandør af facility services fastholder vi vores engagement i denne region, som vi anser for vores hjemmemarked, tilføjer han.

ISS-koncernen blev grundlagt i København i 1901 og er siden vokset til at være en af verdens førende såkaldte facility services-virksomheder. Det betyder, at man hos ISS blandt andet kan købe sig til rengøring, catering, sikkerhedstjenester og ejendomsservice.

ISS har flere end 530.000 medarbejdere, og ansatte med ISS-logo på kan ses i mere end 50 lande i Europa, Asien, Nordamerika, Latinamerika og Stillehavsområdet. Kunderne findes både i den private og den offentlige sektor.

/ritzau/

 

Dagens Gossip