Italien bekræfter bud på OL-værtskab i 2024

Italiens hovedstad Rom skal være i spidsen for et italiensk bud på OL i 2024.

Italienerne er trætte af at tabe kampen om værtskaber, men denne gang skal det være. Sådan siger Italiens premierminister Matteo Renzi i hvert fald mandag ved en seance i den italienske olympiske komité, Coni.

- Vi har ikke i sinde blot at deltage i bud-processen. Det her er en konkurrence, vi har tænkt os at vinde. Vi vil gøre alt, hvad vi kan indtil 2017, hvor beslutningen bliver taget, siger Matteo Renzi.

Italiens regering skrinlagde for to år siden et bud på OL i 2020, fordi man frygtede, at det ville blive for dyrt.

Nu har den internationale olympiske komité, IOC, imidlertid vedtaget nye regler i forhold til OL i et forsøg på at holde omkostningerne nede. Det betyder blandt andet, at et land kan bruge flere byer til værtsskabet. Det gør, at omkostningerne kan spredes bedre.

- Rom skal være centrum for legene, og så må Coni beslutte, hvilke andre byer, der skal involveres, siger premierministeren videre. Ifølge ham kan byer helt fra Firenze til Sardinien komme på tale.

Ifølge forlydender vil Tyskland med Hamburg/Berlin, Paris og andre europæiske byer også søge om værtsskabet.

Sydafrika ventes også at melde sig på banen, og så undersøger USA i øjeblikket grundlaget for at søge værtskab til enten Los Angeles, San Francisco, Boston eller Washington.

/ritzau/

 

Dagens Gossip