Italien besejrer Holland med hurtige mål

05/09/2014

Som spiller vandt han næsten det hele med Juventus, og på tre sæsoner som træner for storklubben førte han Juventus til tre italienske mesterskaber.

Nu står Antonio Conte med opgaven om at skulle genrejse det italienske fodboldlandshold efter VM-fiaskoen i Brasilien i sommer, hvor landstræner Cesare Prandelli sagde farvel.

Den nye landstræner kom glimrende fra start, for torsdag aften vandt Italien 2-0 over Holland i en venskabskamp i Bari.

Mens Antonio Conte fik en fin start, så var Hollands nye landstræner, Guus Hiddink, næppe lige så tilfreds.

Han er netop gået i gang med sin anden periode som landstræner for Holland, der vandt bronze ved VM i Brasilien med Louis van Gaal som landstræner.

Italien røg ud allerede efter gruppespillet ved VM.

Italienerne fik en perfekt begyndelse på kampen i Bari, da Dortmund-angriberen Ciro Immobile scorede til 1-0 efter tre minutters spil.

Cirka fem minutter senere blev Italiens Simone Zaza fældet i straffesparksfeltet af hollænderen Bruno Martins Indi, der blev præsenteret for et rødt kort.

Daniele De Rossi udnyttede straffesparket ved at udplacere Jasper Cillessen i Hollands mål.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret.

Kampen var de to fodboldstormagters generalprøve før EM-kvalifikationen.

Her skal Italien på tirsdag møde Norge på udebane i gruppe H.

Holland skal også i aktion på tirsdag i gruppe A, hvor holdet møder Tjekkiet på udebane.

Der var også topmøde i Paris, hvor Frankrig besejrede Spaniens europamestre med 1-0.

Indskiftede Loic Remy blev matchvinder for hjemmeholdet med kampens eneste scoring efter 73 minutters spil.

Spanien indleder på mandag vejen mod EM-titelforsvaret, når holdet tager imod Makedonien i kvalifikationsgruppe C.

Frankrig er som værtsnation født deltager ved EM-slutrunden.