Italien giver Norge skidt start på EM-kvalifikationen

Det norske fodboldlandshold har ikke været med til en slutrunde siden VM for 16 år siden, og kvalifikationen til EM i 2016 har heller ikke fået den bedste start.

Tirsdag aften tabte landstræner Per-Mathias Høgmos mandskab med 0-2 hjemme i Oslo til Italien.

De italienske gæster bragte sig i front efter et kvarter, da Simone Zaza med et hårdt skud fra en spids vinkel fik banket bolden forbi en ikke helt chanceløs Ørjan Nyland i hjemmeholdets mål.

Det var 11. gang i 12 kampe under Høgmos ledelse, at nordmændene kom bagud med 0-1.

Selv om Norge anno 2014 har en helt anden spillestil end i Egil "Drillo" Olsen-dagene og forsøgte at kombinere sig frem til chancer, så var Italien for stærke.

Efter en time øgede italienerne til 2-0, da Leonardo Bonucci nåede højest til et indlæg og fordoblede føringen på et hovedstød. Det var lidt for nemt for Bonucci, der ikke blev presset synderligt af hjemmeholdets forsvar.

I tirsdagens øvrige kampe i gruppe H vandt Kroatien med 2-0 på hjemmebane over Malta, mens Bulgarien slog Aserbajdsjan på 2-1 på udebane.

I gruppe B lykkedes det ganske overraskende Cypern på udebane at slå Bosnien, der i sommer deltog ved VM i Brasilien. Cyprioterne vandt 2-1. Wales vandt lidt mere forventeligt 2-1 ude over Andorra, mens gruppens sidste kamp mellem Israel og Belgien er udsat på grund af urolighederne i Israel.

De to bedste hold i alle EM-kvalifikationsgrupper sikrer sig adgang til EM i Frankrig, mens de bedste treere har mulighed for at booke en EM-plads via playoff.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip