Italien giver Norge skidt start på EM-kvalifikationen

Det norske fodboldlandshold har ikke været med til en slutrunde siden VM for 16 år siden, og kvalifikationen til EM i 2016 har heller ikke fået den bedste start.

Tirsdag aften tabte landstræner Per-Mathias Høgmos mandskab med 0-2 hjemme i Oslo til Italien.

De italienske gæster bragte sig i front efter et kvarter, da Simone Zaza med et hårdt skud fra en spids vinkel fik banket bolden forbi en ikke helt chanceløs Ørjan Nyland i hjemmeholdets mål.

Det var 11. gang i 12 kampe under Høgmos ledelse, at nordmændene kom bagud med 0-1.

Selv om Norge anno 2014 har en helt anden spillestil end i Egil "Drillo" Olsen-dagene og forsøgte at kombinere sig frem til chancer, så var Italien for stærke.

Efter en time øgede italienerne til 2-0, da Leonardo Bonucci nåede højest til et indlæg og fordoblede føringen på et hovedstød. Det var lidt for nemt for Bonucci, der ikke blev presset synderligt af hjemmeholdets forsvar.

I tirsdagens øvrige kampe i gruppe H vandt Kroatien med 2-0 på hjemmebane over Malta, mens Bulgarien slog Aserbajdsjan på 2-1 på udebane.

I gruppe B lykkedes det ganske overraskende Cypern på udebane at slå Bosnien, der i sommer deltog ved VM i Brasilien. Cyprioterne vandt 2-1. Wales vandt lidt mere forventeligt 2-1 ude over Andorra, mens gruppens sidste kamp mellem Israel og Belgien er udsat på grund af urolighederne i Israel.

De to bedste hold i alle EM-kvalifikationsgrupper sikrer sig adgang til EM i Frankrig, mens de bedste treere har mulighed for at booke en EM-plads via playoff.

/ritzau/

 

Dagens Gossip