Italien klager til Uefa over kroatisk nazigræsplæne

Italiens fodboldforbund (FIGC) har indgivet en officiel klage til Uefa, efter at et stort svastika tilsyneladende var blevet klippet ind i græsset inden Italiens udekamp mod Kroatien i EM-kvalifikationen fredag aften.

Svastika-tegnet, der normalt forbindes med nazisme, blev tydeligt i løbet af første halvleg af kampen, som i øvrigt blev spillet for tomme tribuner efter ballade i den omvendte kamp i november.

Det er uklart, hvem der har klippet hagekorset ind i græsset på stadion i Split, men de kroatiske fodboldledere delte italienernes fortørnelse efter kampen.

- Vi vil tale om det i morgen (lørdag, red.). Men jeg er meget vred og skuffet, siger præsidenten for det kroatiske fodboldforbund (HNS), Davor Suker.

Senere uddybede forbundets talsmand, Tomislav Pacak, værternes holdning til affæren.

- Dette er sabotage og en forbrydelse. Vi forventer, at politiet kan identificere gerningsmændene.

- Det er en skændsel ikke blot for HNS, men for hele Kroatien. Vi forstår det sådan, at symbolet blev klippet ind i græsset mellem 24 timer og 48 timer før kickoff, sådan at det ville være synligt under kampen.

- Vi siger undskyld til alle fans, der så kampen på tv, til begge hold og til vore italienske gæster for nazisymbolet, siger Pacak.

Kroatien fører EM-kvalifikationsgruppe H med 14 point for 6 kampe. Italien er på andenpladsen med 12 point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip