Italien redder 1100 emigranter

Den italienske flåde har reddet flere end 1100 emigranter, der sejlede på ni store tømmerflåder i Middelhavet syd for Sicilien.

Helikoptere identificerede de overfyldte tømmerflåder onsdag, og fire flådefartøjer deltog i redningen, som endte tidligt torsdag.

Flåden giver ingen detaljer om emigranternes nationalitet.

Samtidig er mindst syv emigranter druknet i et forsøg på at svømme til den spanske enklave Ceuta fra en strand i Marokko, skriver AFP.

13 medlemmer af gruppen, der forsøgte at svømme til Ceuta, er blevet reddet og bragt til hospitalet, mens der stadig ledes efter flere overlevende.

Italien er en meget brugt passage ind i Europa. I 2013 kom der over tre gange så mange emigranter ad søvejen som i 2012.

Krigen i Syrien og stridighederne ved Afrikas Horn har været en medvirkende faktor til den store stigning.

I oktober i fjor døde 366 emigranter fra Eritrea i en skibskatastrofe nær kysten på den italienske ø Lampedusa, som ligger halvvejs mellem Sicilien og Tunesien.

En uge senere døde mere end 200 syrere i en anden skibsulykke.

Gennem de sidste to årtier har Italien, Grækenland og Malta taget størstedelen af emigranttilstrømningen. Imens har de tilskyndet EU til at give et mere robust og koordineret svar på de store problemer, som emigranttrafikken giver.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip