Italien redder over 2100 emigranter ud for Libyens kyst

I alt 2164 emigranter i 12 forskellige både er søndag blevet reddet i farvandet mellem Libyens kyst og den italienske ø Lampedusa, citeres den italienske redningstjeneste for i italienske medier.

Alle passagererne om bord på bådene blev hjulpet i sikkerhed i en omfattende redningsaktion, som blev udført af den italienske kystvagt med hjælp fra andre fartøjer, heriblandt et flådefartøj og flere fragtskibe i nærheden.

Redningsaktionen finder sted samme dag, som Italien siger, at dets ansatte på ambassaden i Libyen bliver trukket hjem, og de italienske operationer indstilles på grund af forværringen af sikkerhedssituationen i det voldshærgede land.

Omkring 520 migranter er søndag aften om bord på et italiensk flådefartøj, oplyser tv-stationen TGcom24's website.

Flere end 900 andre emigranter blev samlet op af kystvagten og toldmyndighedernes fartøjer, mens de resterende blev reddet af forskellige skibe i området, siger tv-stationen.

Det italienske transportministerium siger, at nogle af kystvagterne er blevet truet af fire bevæbnede mænd tidligere på dagen. De nærmede sig dem i speedbåde, der kom fra den libyske kyst.

De kalasjnikov-bevæbnede mænd tvang redningsfolkene til at tilbagelevere en båd, der var blevet tømt for migranter, skriver ministeriet i en erklæring.

Sidste år omkom flere end 3200 mennesker under forsøg på at nå Italien i båd fra Nordafrika. FN har beskrevet sejladsen som en af de farligste ruter i verden.

Omkring 600 migranter i seks gummibåde blev fredag reddet af den italienske kystvagt og handelsskibe omkring 80 kilometer fra den libyske kyst.

Men en større tragedie i sidste uge omkom flere end 300 migranter i Middelhavet, da deres overfyldte gummibåde kollapsede og sank i et voldsomt uvejr.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip