Italien udviser tre formodede terrorister

To tunesiske og en marokkansk mand er torsdag blevet udvist fra Italien, fordi de er under mistanke for at stå i ledtog med terrorister. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Den italienske indenrigsminister, Angelino Alfano, oplyser ifølge dpa, at efterforskning har slået fast, at de to tunesere har været i kontakt med ekstremistiske organisationer.

- De har via telefon og sociale medier været i kontakt med folk, der tydeligvis er i ledtog med Nusrafronten, siger Alfano ifølge dpa.

Nusrafronten er en syrisk oppositionsgruppe, der bliver betragtet som en terrororganisation af USA og FN.

Indtil for ganske få dage siden var gruppen i ledtog med al-Qaeda. Gruppen har dog brudt båndene til den berygtede terrororganisation og skiftet navn til Fatah al-Sham Fronten.

Efterforskere har konkluderet, at de tre udviste personer kan være involveret i terrorpropaganda. Dpa skriver, at de mistænkte "på flere måder" har bånd til medlemmer af ekstremistiske grupper, siger Angelino Alfano.

Indenrigsministeren har også oplyst, at den marokkanske mistænkte blev anholdt, efter at politiet havde fundet propaganda for Islamisk Stat på hans Facebook-profil.

Marokkaneren er 34 år gammel, og han bor i nærheden af den norditalienske by Parma.

Italien har siden starten af 2015 udvist 107 formodede terrorister, skriver dpa.

Så sent som tirsdag udviste landet en 26-årig pakistansk mand. Manden har hele tiden bedyret sin uskyld.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip