Italiener slår dansker i Danmark Rundt-spurt

Daniele Bennati (Tinkoff) vandt onsdag 1. etape af Postnord Danmark Rundt og kører dermed i løbets blå førertrøje på 2. etape torsdag.

Onsdagens etape i Danmarks største cykelløb bød på 200 kilometer fra Herning til Esbjerg, og her var italieneren hurtigere end danske Mads Würtz Schmidt (Team Virtu Pro-Veloconcept), da afgørelsen blev et opgør mellem de to ryttere, der var alene i udbrud.

Kammerslusen ved Ribe, som er en lille bro, blev det afgørende punkt på etapen, da et styrt med 47 kilometer igen splittede feltet, der netop havde kørt en udbrydergruppe ind.

Dermed kom 27 ryttere alene afsted, mens en større gruppe jagtede bagude, og resten af feltet lå længere tilbage.

Inde på de afgørende omgange rev Bennati og Mads Würtz Schmidt sig fri, og de to ryttere holdt afstanden til forfølgerne, men i spurten kunne danskeren ikke røre italieneren.

Forinden havde Michael Valgren (Tinkoff) forsøgt at køre væk, og Bennati slog kontra sammen med Mads Würtz.

Bennati har med sejren tre sekunder ned til danskeren i klassementet.

26. udgave af løbet blev kørt fra Herning over Ribe og digerne ved Vesterhavet i et åbent terræn, før rytterne nåede ind på en rundstrækningen i Esbjerg.

Fire ryttere kom væk i et udbrud efter 15 kilometer. Det var Jonas Aaen (Riwal Platform Cycling Team), Nicklas Pedersen (Postnord Danmark), Rune Almindo (Team Almeborg Bornholm) og hollandske Mike Teunissen (LottoNL-Jumbo).

De nåede op på et forspring på tre minutter, men med et jagende Tinkoff-mandskab blev de fire ryttere kørt ind med 47 kilometer tilbage.

Kort efter skulle rytterne over Kammerslusen ved Ribe, hvor der slet ikke var plads nok, og feltet blev ramt af et styrt, der blandt andet gik ud over Alex Rasmussen (Coloquick-Cult).

Styrtet splittede feltet, og Tinkoff gassede op med fem mand med i forreste gruppe, der bestod af 27 ryttere, og Daniele Bennati viste sig som feltets stærkeste mand på dagen.

Postnord Danmark Rundt består af fem etaper. Torsdag køres 2. etape fra Rømø til Sønderborg, hvor rytterne skal ud på 180 kilometer.

Sidste etape køres søndag med mål på Frederiksberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip