Italiener vinder 4. etape i Post Danmark Rundt

Italieneren Andrea Guardini fra Astana-holdet vinder 4. etape af årets Post Danmark Rundt. Det var hans anden etapesejr i løbet, efter at han også sejrede på løbets 2. etape.

Det blev en realitet i en massespurt efter 100 kilometer på Fyn fra Nyborg til Odense på den første af lørdagens to etaper.

Etapen var præget af en kraftig sidevind, og feltet blev tilmed mødt af regn, da det nærmede sig målet i Odense.

Få kilometer var kørt, da det første udbrud var etableret. Trioen Christopher Williams (Team Novo Nordisk), Daniel Foder (TreFor-Blue Water) og Mikkel Mortensen (Riwal Platform) øgede til feltet på etapens første del.

Knap halvvejs på etapen lød forspringet på 3,30 minutter, da Tinkoff-Saxo med Manuele Boaro i førertrøjen satte sig i front for feltet for at køre trioen ind.

Forspringet skrumpede, og med 20 sekunder igen blev trioen reduceret til en duo, da Mikkel Mortensen blev sat.

Christopher Williams og Daniel Foder fortsatte i front i håbet om at holde til mål, og de var stadig forrest, da de indledte de tre korte rundstrækninger i Odense.

Feltet viste sig at have timet det perfekt. På den sidste rundstrækning blev udbruddet hentet, og så var der lagt op til den ventede massespurt.

Her åbnede Andrea Guardini spurten og var igen hurtigst.

Senere lørdag skal rytterne igennem 5. etape, som er en 15 kilometer lang enkeltstart med både start og mål i Middelfart.

/ritzau/

 

Dagens Gossip