Italienere og tyskere blandt omkomne i spansk busulykke

Skrevet af admin

21/03/2016

Dagens topnyheder

Syv italienere og to tyskere var blandt 13 unge kvindelige studerende, som blev dræbt ved en busulykke i det nordvestlige Spanien søndag, oplyser embedsmænd i Catalonien.

Ofrene for ulykken var alle udvekslingsstudenter mellem 19 og 25 år. Blandt de øvrige dødsofre var en rumæner, en franskmand, en østriger og en studerende fra Usbekistan, siger Jordi Jane, som leder departementet for interne anliggender i Catalonien.

Over en snes unge blev kvæstet ved ulykken, der skete, da en bus transporterede dem tilbage til deres indkvarteringssteder fra den populære traditionelle Fallas festival i det østlige Valencia, hvor der brændes gigantiske statuer af.

Bussen kolliderede med en modkørende bil. Ulykken skete meget tidligt søndag morgen nær den lille by Freginals, som ligger 150 kilometer syd for Barcelona.

- Chaufføren i personbilen ramte efter sammenstødet autoværnet i den højre side så hårdt, at bussen blev slynget over mod den anden side af vejen, siger Jordi Jane.

Bussen ramte også en anden bil, som kom i modkørende retning. To personer i bilen blev kvæstet.

Den spanske indenrigsminister, Jorge Fernandez Diaz, som har besøgt ulykkesstedet, siger, at alting peger på, at "ulykken skyldes en menneskelig faktor."

Der var i alt 57 personer om bord i bussen - deriblandt chaufføren.

Ulykken er en af de værste i Spanien i de seneste år.

I november 2014 styrtede en bus med pilgrimme ned i en kløft den sydøstlige del af landet. 14 omkom, og 41 blev kvæstet.

Fodboldspillere fra blandt andet Barcelona, Villarreal, Real Madrid og Seval holdt et minuts stilhed for ofrene ved deres kampe søndag.

/ritzau/AFP