Italiens Buffon dropper i afbrudt 1-1-kamp mod Kroatien

17/11/2014

Det er ikke hver dag, man ser det italienske fodboldlandshold være under pres på hjemmebane.

Det var ikke desto mindre tilfældet søndag aften, hvor træner Antonio Contes hold skulle være glade for at få 1-1 i Milano mod Kroatien i EM-kvalifikationen.

Den 36-årige veteranmålmand Gianluigi Buffon dummede sig med et drop, som gav Kroatien 1-1-udligningen tidligt i kampen.

Det skete i en begivenhedsrig kamp, som blev afbrudt efter 75 minutter, fordi tilskuere fra udebaneafsnittet bombarderede banen med fyrværkeri.

Kampen blev dog genoptaget og spillet til ende.

Status efter kampen er, at både Kroatien og Italien har 10 point for fire kampe i gruppe H, mens Norge er nummer tre med ni point efter 1-0-sejren ude over Aserbajdsjan.

Bulgarien har fire point efter 1-1-skuffelsen hjemme mod Malta, der har et point.

Kampen i Milano havde to 100-kampsjubilarer. Daniele De Rossi nåede milepælen for Italien, mens Ivica Olic fejrede samme jubilæum for Kroatien.

Den 35-årige Wolfsburg-angriber kunne passende tage sig en snak med Gianluigi Buffon om dengang, da Olic ved VM i 2002 passerede Buffon og var med til at sikre en kroatisk 2-1-sejr ved slutrunden i Japan og Sydkorea.

Italien har traditionelt haft det svært mod Kroatien, som også var tæt på at komme foran efter syv minutter.

Domagoj Vida sparkede dog over mål fra tæt hold, efter at Gianluigi Buffon havde leveret en god redning.

I stedet kom hjemmeholdet foran 1-0 efter 11 minutter, da Antonio Candreva trykkede af lidt uden for straffesparksfeltet.

Bolden strøg i mål helt ude ved stolpen, og så kunne Candreva fejre sit første landskampsmål.

Italienernes jubel blev dog kortvarig, for kort tid efter lod Gianluigi Buffon helt unødvendigt Ivan Perisic' skud passere til 1-1.

Midtvejs i halvlegen måtte en af de store kroatiske stjerner Luka Modric udgå med en skade.

Kort før pausen var Buffon igen i problemer, men Andrea Ranocchia fik sparket væk lige foran målstregen, da Ivica Olic headede på mål.

Selvom Kroatien har et meget stærkt hold, var det alligevel overraskende, at holdet dominerede i anden halvleg.

Først med indskiftningen af angriberen Stephan El Shaarawy skete der noget. AC Milan-spilleren kom ind med energi og var lige ved at bringe hjemmeholdet foran.

Et kvarter før tid kom afbrydelsen, og til sidst endte det med en salomonisk løsning.