Italiens regering under pres for at skrotte Google-skat

Det største parti i koalitionsregeringen i Italien beder regeringen om at droppe planen om en særlig skat, der ifølge regeringens beregninger kan berige statskassen med omkring en milliard euro - 7,45 milliarder kroner.

Skatten kaldes populært en Google-skat eller web-skat. Det er en ny lov, der siger, at kun firmaer, som betaler skat i Italien, må sælge reklamer online.

Det vil betyde, at store selskaber som Google kun kan lægge reklamer på sine sider, hvis det sker gennem firmaer, der kan beskattes i Italien.

Premierminister Enrico Letta har indgrebet med i sit budgetforslag for 2014, og det skal efter planen vedtages inden nytår.

Men det sker så ikke, hvis det står til Matteo Renzi, den nye leder af koalitionens største parti, Det Demokratiske Parti (PD).

- Vi beder Letta-regeringen og premierministeren om at eliminere alle referencer til web-skatten og viderebehandle sagen efter systematiske overvejelser med EU, siger Renzi på Twitter.

Renzi har ellers lovet at samarbejde med Letta, der også er medlem af PD. Men Renzi har flere gange beskyldt premierministeren for at være for bange for at gennemføre reformer.

Tilhængere af den nye skat siger, at skatteindtægten vil gavne Italiens kriseramte økonomi, som plages af stor gæld.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip