Italiensk appel skaber usikkerhed om dansk OL-billet

Den italienske olympiske komité (Coni) har protesteret mod tildelingen af en OL-plads til Danmarks kvindelige firerkajak.

De danske forberedelser fortsætter dog uden ændringer, skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) tirsdag på sin hjemmeside.

6. september modtog de danske kajakroere besked fra det internationale kano- og kajakforbund (ICF) om, at firerkajakken var kvalificeret til OL i Rio 2016.

Kvalifikationen var blandt andet baseret på, at firerkajakken vandt B-finalen på 500 meter ved VM i august.

Båden bestod ved VM af Henriette Engel Hansen, Emma Aastrand Jørgensen, Amalie Thomsen og Ida Villumsen.

Gennem et kompliceret system endte den danske båd med at få en af de eftertragtede OL-biletter.

Nu har Coni og det italienske kano- og kajakforbund (Fick) rejst en sag mod ICF ved den internationale sportsdomstol (CAS), idet Coni hævder, at reglerne i dette tilfælde er administreret forkert.

ICF og Coni mødes således formentlig i CAS for at fremsætte deres respektive synspunkter og dermed også indirekte afgøre den danske firekajaks skæbne, skriver DIF.

Det oplyses desuden, at Dansk Kano og Kajak Forbund er fortrøstningsfulde i forhold til udfaldet, idet forbundet har tillid til, at ICF, som har forfattet reglerne, har administreret dem korrekt.

Forberedelserne frem mod OL fortsætter derfor ufortrødent. Forbundet ser dog frem til en afklaring, således at den lille usikkerhed, der er skabt, kan blive ryddet af vejen.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for CAS' behandling af sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip