Italiensk fodbold i krise: For få italienere på banen

Den tidligere premierminister Silvio Berlusconi, der ejer AC Milan, har udtrykt utilfredshed og frustration over, at udenlandske interesser fylder for meget i italiensk fodbold.

Spillere, trænere og eksperter er nogenlunde på linje med ham. For Italien er røget tidligt ud af de seneste to VM-slutrunder, og succesen i Champions League ligger også nogle år tilbage.

Den 31-årige angriber Fabio Quagliarella, som har genstartet sin karriere hos Torino efter tre sæsoner i Juventus, kritiserer i et interview med Gazzetta dello Sports ugeblad Sportweek mange af de udenlandske spillere i Serie A, Italiens bedste fodboldrække.

- Udenlandske spillere er godt for Serie A, hvis de tilfører noget ekstra, men mange af dem er gennemsigtige. Der er spillere i Lega Pro (den tredjebedste række, red.), der er bedre. Alle ved det, men ingen gør noget ved det, siger Fabio Quagliarella.

Han er slet ikke alene i et ønske om måske at lave et loft på, hvor mange udlændinge de enkelte hold må benytte i den hjemlige liga.

Landstræner Antonio Conte sagde i sidste uge, at han gerne så flere italienere på holdene, og U21-landstræner Gianluigi di Biagio kritiserede klubberne for ikke at give de unge italienere chancen.

Da Inter og Napoli mødtes i et Serie A-opgør for nylig, var der kun to italienere i holdenes startopstillinger - en på hvert hold.

Efter VM-skuffelsen i 2010, hvor Italien røg ud efter det indledende gruppespil, indførte man en kvote, som bestemte, at klubberne kun må ansætte to ikke-EU spillere på en sæson.

Men klubberne omgår reglerne ved at låne andre klubbers rationer eller give italiensk pas til udlændinge med en eller anden form for italiensk familiebaggrund.

Italiens tidligere premierminister og ejer af AC Milan, Silvio Berlusconi, mener, at problemerne er begyndt ved, at mange klubber er kommet i hænderne på udenlandske investorer.

- Det, der er sket, er, at arabere, russere og indonesere er ankommet. De har ekstraordinære finansielle muligheder, og de har vendt markedet på hovedet.

- At se alle disse udlændinge på italienske hold gør mig forvirret. Det gør ondt på mig at se så mange klubber med så få italienere, siger Berlusconi til quotidiano.net.

De 20 Serie A-klubber har, ifølge AFP, lige nu registreret 613 spillere. 310 af dem er udlændinge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip