Italiensk fodboldforbund frikender topboss for racisme

Det italienske fodboldforbund, FIGC, afviser, at forbundets nyvalgte præsident Carlo Tavecchio har gjort sig skyldig i racisme.

71-årige Tavecchio kom for en måned siden med udtalelser, der kunne tolkes som værende racistiske. Han brugte under valgkampen betegnelsen "bananspiser" om en fiktiv spiller, som han kaldte Opti Poba.

FIGC blev bedt om at undersøge sagen af det internationale fodboldforbund, Fifa, og nu er FIGC kommet frem til, at Tavecchio ikke har gjort noget forkert. Sagen er lukket fra FIGC's side.

Udtalelserne er dog fortsat et emne hos det europæiske fodboldforbund, Uefa, der har sat sin egen undersøgelse i gang.

Den internationale spillerforening, Fifpro, har desuden efterspurgt en offentlig og uforbeholden undskyldning fra Tavecchio.

Til trods for sine kontroversielle udtalelser, som skabte store overskrifter i Italien, så blev Tavecchio få dage senere valgt til præsident i fodboldforbundet efter en valgkamp, hvor den tidligere AC Milan-spiller Demetrio Albertini var modkandidat.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip