Italiensk minister går af efter skandalesag

Italiens transport- og infrastrukturminister, Maurizio Lupi, siger, at han vil træde tilbage efter der har lydt beskyldninger om, at han har misbrugt sin position til at skaffe sin søn et job.

Ministeren er anklaget for at have bedt forretningsmanden Stefano Perotti om at skaffe sønnen Luca Lupi et job i et ingeniørselskab, der tilhører Perottis svoger.

Der har været yderligere pres på ministeren efter det i denne uge kom frem, at Perotti foruden jobbet også havde givet sønnen et Rolex-ur til en værdi af 75.000 kroner.

For to dage siden beskyldte italienske anklagere så en fremtrædende, højt placeret tidligere embedsmand i Lupis ministerium, for at have givet kontrakter til Perotti til gengæld for penge.

Ifølge flere medier har premierminister Matteo Renzi lagt pres på Lupi for at gå af og begrænse skaden på regeringens troværdighed.

Men kommentatorer siger, at premierministeren ikke kan fyre Lupi, for han er et ledende medlem af partiet Nyt Centrumhøjre (NCD), som er juniorpartner i regeringskoalitionen.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip