Italienske kødboller med “pasta” blancheret spidskål

Skrevet af Ninna Andreasen

09/06/2015

Mest læste i dag

Det italienske køkken er en dejlig størrelse, men for meget af det gode sætter sig lige på mine inderlår. Derfor prøver jeg at lave nye versioner af klassikere.

Her er den velkendte kølboller i tomatsauce, men i stedet for pasta er den med fint skårede og blancheret spidskål.

Til to personer skal du bruge:
300 gram hakket oksekød
To gulerødder
To små løg
En håndfuld krydderurter - for eksempel halv oregano og kvart timian og kvart rosemarin og helst friske urter
En spiseske revet parmasan
Et æg
Et fed hvidløg
En dåse flåede tomater
Et halvt spidskål
Salt og peber
Olie til stegning

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader.

Skræl og riv gulerødderne. Hak løg, hvidløg og krydderurter fint. Bland gulerødder, løg, hvidløg og krydderurter i oksefarsen. Tilsæt et æg og rør det ud i farsen. Bland parmasanen i.

Form runde kødboller af farsen og læg dem på en pande ved middelhøj varme med olie på. Når kødbollerne er stegt næsten færdige, lægges de i et ildfast fad. Sidder lidt af kødet tilbage på panden, kan du hælde de flåede tomater over for at få hele kraften med. Tilsæt eventuelt lidt oregano eller timian til tomatsovsen.

Hæld tomatsovsen over kødbollerne og sæt dem i ovnen. De skal have cirka 20 minutter.

Flæk spidskålet på langs og skær stokken ud. Snit det fint på tværs. Tænd en pande på middelhøj varme cirka fem minutter før, kødbollerne er færdige. Spidskålen skal vitterligt kun lige kysse panden i halvandet til to minutter for, at det stadig er sprødt og ikke kedeligt.

Anret med kål i bunden og kødboller og tomatsovs på toppen.

God appetit.

Se flere billeder nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: