Iversens mål er en VM-medalje: Lang vej endnu

Efter en del sæsoner langt fra VM-titlen og medaljer er Niels-Kristian Iversen stemplet ind som en af dem, man skal regne med over en hel speedwaysæson.

Sidste år tog han bronze i VM-regnskabet, og målet for denne sæson er endnu en medalje.

- Målet er at få en medalje igen. Nu er jeg treer samlet, men der er langt endnu. Det handler om at blive ved med at score godt med point, siger Iversen.

Ud over pokal og triumf scorede han 16 point i Parken - årets bedste høst efter seks grandprixer. To gange er det blevet til blot seks point, men samlet er han kravlet op på tredjepladsen med 62 point - 11 point efter den førende veteran Greg Hancock.

- Det handler om ikke at have for mange af de grandprixer, hvor man kun scorer få point - som de to gange, jeg fik seks. Der skal scores en del point hver gang, og så skal jeg også nok være der, når der skal deles medaljer ud efter sæsonen.

At det endte med sejr i finalen i Parken, det kom lidt bag på Iversen. Den danske wildcard-kører Peter Kildemand og australske Troy Batchelor var de hurtigste folk i de indledende heats og i semifinalerne.

- Det var hårdt, jeg var under pres og havde mindre gode heat. Jeg følte mig ikke helt tryg. Jeg havde ikke super fart, men jeg fik alligevel lige det sidste ud af det og kørte fornuftigt i finalen. Det holdt hårdt, men hvor er det fedt. Det er helt sindssygt.

Iversen jublede ekstra over, at han vandt det, der bliver det sidste grandprix i Parken - i hvert fald i denne omgang.

Omkostningerne er blevet for store, mener arrangørerne, der kigger andre steder hen forud for næste år. Iversen håber, at Danmark også fortsat vil være vært for to afdelinger i VM-serien.

- Det lå lidt i kortene, at en dansker var nødt til at vinde, når nu det er sidste gang i Parken. Grandprixet fortjente en dansk vinder.

- Jeg håber, vi fortsat har to danske grandprixer næste år, og jeg ved, der arbejdes på flere muligheder.

Glæden over sejren i København blev kun endnu større af, at Iversen fik overrakt trofæet af kronprinsen.

- Kronprins Frederik er sådan en cool fyr. Han er sporty og gør det super godt. Det var stort, at han var der. Det var overvældende.

Aftenens store pointsluger var australske Troy Batchelor, der vandt rub og stub - indtil finalen, hvor han blev slået af Iversen.

- I dag var en af de dage, hvor speedway er nemt. At blive toer er flot, men jeg var den hurtigste i dag, så jeg er lidt skuffet. Når du får sådanne chancer, skal du gribe dem, siger Batchelor.

Rutinerede Greg Hancock har været med i VM-serien siden 1995 og har vundet VM-titlen to gange - i 1997 og i 2011. Med sin høst på 11 point i Parken overtager han førstepladsen i VM-stillingen - et point foran den regerende Tai Woffinden.

44-årige Hancock er langt fra mæt og har ingen planer om at overlade scenen til de unge endnu.

- Jeg har ingen planer om at gå på pension. Jeg elsker hvert minut, intet er bedre end at stå på podiet. De unge kørere er gode, og jeg lærer nok mere fra dem i øjeblikket, end de lærer af mig, siger Hancock.

Næste grandprix i VM-serien køres 12. juli i Cardiff.

/ritzau/

 

Dagens Gossip