Ivorianske fodboldstjerner fejler mod Guinea

Elfenbenskysten har på papiret det mest stjernespækkede fodboldhold ved Africa Cup of Nations i Ækvatorial Guinea, men det imponerede ikke undertippede Guinea, som tirsdag drillede favoritterne i gruppe D's åbningskamp.

Opgøret endte 1-1.

Det lignede ellers en overraskende sejr til Guinea, som førte 1-0 og i over en halv time var 11 mod 10 på banen, efter at Roma-angriberen Gervinho havde fået det røde kort for Elfenbenskysten.

De ivorianske favoritter var anført af Manchester Citys midtbanestjerne Yaya Toure, og i angrebet kunne Elfenbenskysten mønstre Wilfried Bony, der netop er skiftet fra Swansea til Manchester City, samt Gervinho og den tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou.

Spillerne fra Elfenbenskysten spillede generelt en skidt kamp i byen Malabo, og helt galt gik det, da Gervinho efter en lille times spil fik direkte rødt for at have slået en modspiller ned.

På det tidspunkt var Elfenbenskysten bagud 0-1, fordi Guinea i første halvlegs slutfase var kommet foran takket være et drøn fra Lille-angriberen Mohamed Yattara.

Den indskiftede angriber Seydou Doumbia fra CSKA Moskva fik dog udlignet til 1-1 for Elfenbenskysten med små 20 minutter igen.

Bony, der i kalenderåret 2014 var den mest scorende spiller i Premier League, leverede assisten til 1-1-målet. Men ellers spillede Bony en anonym og skuffende kamp.

Gruppens andre hold er Mali og Cameroun. De to mandskaber mødtes senere tirsdag, og det opgør endte også 1-1.

Superligaen var repræsenteret ved Randers-spilleren Adama Tamboura. Venstrebacken spillede hele kampen for Mali.

/ritzau/

 

Dagens Gossip