Ja, kvinder kan få orgasme i søvne

Orgasme i søvne er et fænomen, som både mænd og kvinder kan opleve.

For mænd er det ret tydeligt, når det sker, mens det håndgribelige bevis udebliver hos kvinder.

Men det betyder ifølge fusion.net ikke, at det er mindre virkeligt.

Forskere målte i 1983 de fysiske reaktioner hos en kvinde, som får en orgasme, mens hun sover.

Resultaterne viste, at hendes hjerterytme steg fra 50 til 100 slag i minuttet og hendes åndedrag fra 12 til 22 i minuttet.

Barry Komisaruk, som er professor hos amerikanske Rutgers Universitet, har undersøgt, hvad der sker i hjernen, når en kvinde får orgasme, mens hun sover.

Når vi får en orgasme, lyser hjernen op. På intet andet tidspunkt er hele hjernen aktiveret i så høj grad, som når vi når et seksuelt klimaks.

- Under REM-søvnen er der en øget tilstrømning af blod til dit erektile væv. Hos kvinder er det i hele komplekset omkring klitoris. Din hjerne registrerer, at du har mere blod her, og det kan føre til seksuel ophidselse, siger Madeleine Castellanos, som er psykiater og sexolog i New York.

Barry Komisaruk lavede en undersøgelse af 10 kvinder, som hævdede, at de kunne tænke sig til en orgasme.

Han ville finde ud af, hvordan hjernen reagerede, når de fik en orgasme, som var udløst af noget henholdsvis fysisk og psykisk.

Resultaterne viste, at orgasmens omfang var omtrent det samme ved begge typer orgasme. Kvindens hjerne reagerede altså på næsten samme måde.

Komisaruk opdagede dog én stor neurologisk forskel, som måske kan forklare, hvordan hjernen får orgasme uden fysisk stimulation.

Under den orgasme, som kvinderne tænkte sig til, var der en øget aktivitet i den præfrontale cortex -  som er den del af vores hjerne, der viser vores kognitive adfærd og tankegang.

Hjernens sensoriske cortex har en slags ‘kort’ over din krop. Det betyder for eksempel, at når du rører din hånd, lyser den del af ‘kortet’, som repræsenterer din hånd op. Hvis du rører din klitoris, lyser den del af ‘kortet', som repræsenterer din klitoris op.

Så når kvinderne bliver bedt om at tænke sig til en orgasme, og de tænker på deres klitoris, bliver den del af ‘kortet’ aktiveret, som om de rent faktisk rører ved den.

Aktiviteten var meget højere i det præfrontale cortex, når kvinderne tænkte på stimulering af en bestemt kropsdel, end når de rent faktisk rørte ved den.

Det kan forklare, hvordan vi kan gå fra ophidselse til orgasme, mens vi sover. 

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip