Jacob Holdt: Så si dog ja!

Skrevet af Sol Stoffregen

|

23/08/2013

Dagens topnyheder

Den 31. august klokken 18 kan du komme til foredrag med den anerkendte kunstner Jacob Holdt, der er kendt for sine Amerikanske Billeder.

I foredraget vil Jacob Holdt forsøge at få folk til at sige ja. Ja til dem, man har fordomme over for. Det er nemlig én af de vigtigste kunstarter, han selv har lært.

- Jeg havde fordomme over for sorte, og oplevede tit at blive slået ned af dem, da jeg boede derovre. Men så flyttede jeg ind hos dem og så dem som mennesker, og så blev jeg forelsket i dem. De hvide havde plantet en frygt i mig over for sorte, så når jeg mødte sorte, sendte jeg de forkerte signaler, som "du er en skidt fyr", det stimulerede deres vrede og fik dem til at slå mig ned. Men da jeg kom af med min frygt og viste dem kærlighed, så stoppede deres vrede også, fortæller Jacob Holdt.

Den fremgangsmåde fortsatte Jacob Holdt med gruppe for gruppe, som han havde fordomme over for. Jøder, muslimer, homoseksuelle, Ku Klux Klan, indianere og Dansk Folkepartis vælgere.

Man skal føle sig inkluderet
- Integration er en tovejs-proces. Vi skal åbne os op over for andre, så åbner de sig op over for os. Det er det, jeg prøver at fortælle med mit foredrag, og folk er altid meget glade, når de har overværet mit foredrag, fordi alle føler sig inkluderede. Det er det, det handler om. At få folk til at føle sig elskede, siger Jacob Holdt, som oplever, at folk bliver smittede og selv får lyst til at gå ud og åbne sig op.

I foredraget tager han udgangspunkt i sit eget liv og fortæller om kunsten at sige ja til dem, man har fordomme over for. Det gør han med gennem de billeder, han har taget på sine utallige rejser. Blandt andet kommer publikum til at møde en familie af massemordere, som Jacob Holdt tilfældigt kom ind i. Han havde først fordomme, men lærte dem at kende, og har siden haft kontakt med dem i 20 år.

- Det jeg vil sige med mit foredrag er, at der er ingen, der er uden for pædagogisk rækkevidde. Og det gør jeg så på en lidt provokerende og drillende måde, fortæller Jacob Holdt.

Hovborg Kro vil servere en anderledes og udfordrende menu i forbindelse med foredraget. Billetter kan købes på Hovborg Kro til 250 kroner. 

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag