Jacob Nielsen: AGF er et projekt med stort potentiale

Jacob Nielsen kunne ikke sige nej, da AGF prikkede Randers-direktøren på skulderen og tilbød ham jobbet som ny administrerende direktør i Aarhus-klubben.

Dels er det en oplagt mulighed for at prøve noget nyt, og dels er der i den slumrende traditionsklub i Danmarks næststørste by store muligheder, der bare venter på at blive udnyttet.

- Der er et uforløst potentiale og en kultur, der er anderledes. Det ligger der en spændende udfordring i.

- For mig personligt drejer det sig om at prøve noget andet. Jeg har været 12 år i Randers og skal passe på, at jeg ikke bliver ét med inventaret. Jeg er ikke i tvivl om, at det her er det helt rigtige, siger Jacob Nielsen.

Han har siden 2003 været frontfiguren i Randers FC, som i Nielsens regeringstid er gået fra at være fast inventar i den næstbedste række til at blive det samme i Superligaen.

I samme periode er AGF rykket ud af Superligaen tre gange, men i Aarhus er mulighederne for at skabe en rigtig storklub større end i Randers.

- Jeg mener, at Randers har næsten de samme forudsætninger for at vinde noget som klubber som FC Nordsjælland og andre, så der er da stadig potentiale. Men forudsætningerne for at gøre det i AGF er bare bedre end så mange andre steder, siger Jacob Nielsen.

Den kommende AGF-boss har haft et ønske om at få en ny udfordring efter de mange år i Randers, og også derfor kom tilbuddet fra AGF på det rigtige tidspunkt.

- Bestyrelsen i Randers har kendt til mine tanker i den seneste måned, fortæller Jacob Nielsen, der også talte med den nye AGF-træner, Morten Wieghorst, inden nogen af dem havde skrevet under på kontrakten med Aarhus-klubben.

Det er sjældent, at danske topklubber snupper direktører fra hinanden. Og Jacob Nielsens skifte til AGF er endnu mere bemærkelsesværdigt, fordi det er et skifte mellem to østjyske lokalrivaler.

Nielsen forventer også, at der kommer reaktioner fra omgivelserne i den kommende tid.

- Jeg er allerede begyndt at høre for det. Heldigvis kun godmodige drillerier, og så længe det bliver ved det, så har jeg det fint med det. Det er en del af sporten, og der har jeg selv været med til at spæde til rivaliseringen, forklarer han.

Den nye AGF-direktør tiltræder 1. juli, men selv om Jacob Nielsen har skabt sig et godt navn som en markant og succesfuld fodbolddirektør, vil han ikke skabe revolutioner fra første dag på AGF's anlæg på Fredensvang.

- Jeg har stort respekt for de værdier og den kultur, der er i AGF, og den vil jeg godt lære at kende, inden jeg for alvor tager fat i roret. Derfor kommer den første tid primært til at handle om at føre samtaler med folk i klubben.

- Min forgænger, Jan Christensen, har leveret et fint arbejde, og i mine øjne er det længe siden, at man har kunnet kalde AGF et galehus, mener Jacob Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip