Jæger skød albino-rådyr: Bliver truet på livet

Jesper Larsen

|

06/12/2014

Dagens topnyheder

Da Jerry Kinnaman skød et sjældent albino-rådyr og lagde billeder på Facebook med sig selv og dyret, havde han ikke regnet med, at han selv skulle ende med at blive den jagede. 

Billederne af det smukke dyr skabte vrede på sociale medier, og dødstruslerne begyndte at vælte ind hos Jerry Kinnaman.

- Folk er hårde, når de sidder bag computeren, men det er nemt for dem, for de ved, at de ikke kommer i problemer, siger han til Washington Post

Det dræbte rådyr var en lokal berømthed i skovene i Missouri i USA, hvor det blev nedlagt. Flere jægere havde før haft det på sigtekornet, men valgt ikke at skyde på grund af dets skønhed. Ifølge Jerry Kinnaman havde han heller ikke ville skyde det tidligere, men han siger, han kun skød det, fordi det var gammelt og afkræftet.

- Han var ekstremt tyndt. Han var blevet skudt før. Og hans tænder var næsten væk. Vi har dokumenteret alt dette i aftes. Han ville dø en pinefuld død denne vinter, skriver Jerry Kinnaman på Facebook

Ifølge Jerry Kinnaman har han spurgt det lokale naturcenter, om de kunne tænke sig at udstoppe og udstille det sjældne dyr.

En ligende sag uspillede sig i Norge i 2011, hvor den danske jæger Ole Frost, skød en berømt albino-elg og efterfølgende modtog flere dødstrusler fra vrede personer, der betragtede albino-elgen som et særligt dyr, der ikke burde skydes.