Jægere er blevet vilde med at indberette byttet

Fire fasaner, en råbuk og to harer.

Sådan kunne en dansk jægers indberetning om en sæsons jagtresultater lyde.

Og netop oplysninger om jagtbytte strømmer ind til myndighederne, viser den seneste vildtstatistik, som Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE) ved Aarhus Universitet laver for Naturstyrelsen.

Indtil midten af juni havde 162.742 jægere indberettet, hvad de skød i sidste jagtsæson. Det svarer til flere end 91 procent af de danske jægere.

Året før var det kun cirka 65 procent, der fortalte, hvor meget de havde skudt.

Udviklingen glæder miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

- Jægerne har virkelig oppet sig og indberetter som aldrig før.

- Det gør statistikken mere retvisende, og det giver et mere solidt grundlag, når vi skal vurdere, hvordan vildtet trives i naturen, og om der er behov og grundlag for at justere jagttiden på de enkelte vildtarter, siger hun i en pressemeddelelse.

Grunden til de markant flere indberetninger skal formentlig findes i nye regler, der betyder, at jægere skal fortælle, hvad de skød sidste år, hvis de vil købe jagttegn i år.

Reglerne er blevet indført for at få et bedre overblik over det danske vildt.

Jægerne havde også tidligere pligt til at oplyse om deres bytte, men de kunne stadig få jagttegn, selvom indberetningerne manglede.

Derfor var forskerne bag vildtstatistikken nødt til at skønne, hvad de jægere, der ikke indberettede, skød. Men i år er der for første gang så mange tal fra jægerne, at det ikke har været nødvendigt at korrigere tallene.

Den seneste opgørelse viser blandt andet, at der i det seneste jagtår blev skudt 716.900 fasaner og 119.200 stykker råvildt.

Der blev også nedlagt 30 vaskebjørne og to sumpbævere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip