Jagt på britiske forældre til syg femårig dreng er slut

Myndighederne i Storbritannien ophæver nu en anholdelsesbegæring i hele Europa på et britisk forældrepar og deres femårige søn, som har en hjernesvulst.

Premierminister David Cameron har øjeblikkeligt budt nyheden velkommen i en kommentar på sin Twitterprofil.

- Jeg byder det velkommen, at sagen mod Ashya Kings forældre bliver opgivet. Det er vigtigt, at denne lille dreng får behandling og mærker kærligheden fra sin familie, skriver den britiske premierminister.

Drengen, Ashya King, har en hjernesvulst og er nyopereret. Drengens forældre, den 51-årige Brett King og den 45-årige Naghemeh King, er Jehovas Vidner og fjernede sønnen fra et hospital i Southampton torsdag uden lægernes tilladelse.

Familien blev derefter efterlyst og opsporet i Malaga i Spanien, hvor den har været tilbageholdt siden lørdag. Drengen er blevet behandlet på et spansk hospital efter ordre fra en dommer.

En statsanklager i Spanien sagde tirsdag, at han vil anmode om en løsladelse af familien mod kaution, efter at forældrene har afvist at gå ind på at lade sig udlevere til Storbritannien.

I Storbritannien har flere og flere udtrykt sympati med familien på sociale medier, og der har været stærk kritik af politiets menneskejagt.

- Der bliver ikke taget flere skridt i sagen mod familien King, oplyser statsanklagemyndigheden i London.

Ifølge de franske myndigheder havde familien syv børn med i familiens bil, da den kørte til Spanien med drengen, som har været igennem omfattende operationer.

Medlemmer af Jehovas Vidner er af religiøse årsager imod blodtransfusioner, men ellers har de ingen forbehold overfor medicinsk behandling.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip