Jagt på OL-marginaler: Fem millioner kroner til udstyr

Forskellen på medaljer og ærgerlige fjerdepladser er ofte minimal ved verdens største sportsbegivenhed, OL.

For at give de danske atleter i fem olympiske sportsgrene bedst mulige odds for at hente de afgørende millimeter eller sekunder i forhold til konkurrenterne ved OL i Rio i 2016, har Team Danmark besluttet at bruge 5,1 millioner kroner ekstra.

Pengene skal bruges til specielle sko, hjelme, årer og andet udstyr, som kan give de danske atleter en lille fordel og sikre, at de ikke er konkurrenterne underlegne på udstyrs-fronten frem mod og under legene i Brasilien.

De ekstra penge er bevilget til fem udvalgte specialforbund: Roning, sejlsport, cykling, skydning og bueskydning. Fem idrætsgrene, hvor Danmark har gode medaljechancer i olympisk sammenhæng.

Team Danmark fortæller i en pressemeddelelse, at man kan give de ekstra penge, fordi Dansk Supermarked A/S har øget den målrettede OL-støtte fra 10 millioner kroner i 2013 til 15 millioner kroner i 2014.

- Det er vigtigt, at vi allerede nu kan komme i gang med at bruge det nyeste og mest avancerede materiel frem mod OL 2016.

- Øget brug af ny teknologi er et af Team Danmarks særlige indsatsområder frem mod OL i Rio, fordi det bedste materiel og træningsudstyr spiller en stor rolle, når de afgørende marginaler er på spil, siger Michael Andersen, direktør i Team Danmark.

Et eksempel på nyt brugbart udstyr er specielle sko til de danske roere.

- Det specielle ved de rosko, der skal købes, er den plade, de er monteret på. Pladen aktiverer nogle muskler, som ikke aktiveres ved almindelige rosko.

- Mads Rasmussen og Rasmus Quist Hansen benyttede blandt andet disse sko ved OL i London, da de vandt guld i letvægtsdobbeltsculler, hedder det i pressemeddelelsen fra Team Danmark.

Herunder Team Danmarks opgørelse af, hvad de ekstra penge skal bruges til i de fem udvalgte forbund:

* Dansk Forening for Rosport modtager 1,8 millioner kroner: Både (let herre og let dame), speedbox, årer og sko.

* Dansk Sejlunion modtager 1,2 millioner kroner: Sejl, rigge og skrog (49’er, 49’er FX, Laser Radial)

* Danmarks Cykle Union modtager 1,5 millioner kroner: Banecykler, hjelme, dragter, SRM-måleudstyr samt opgradering af bil.

* Dansk Skytte Union modtager 375.000 kroner: Skydesimulator, ammunition, gevær og udstyr til mobilt testcenter.

* Bueskydning Danmark modtager 228.700 kroner: Teknisk analyseapparat, iPads og software til træningsplanlægning samt bueudstyr.

/ritzau/

 

Dagens Gossip