Jagt på OL-medaljer: Ni atleter får pengeindsprøjtning

Danmark vandt ni medaljer ved OL i London, det højeste antal siden 1948. Og det bliver kun sværere og sværere at hente medaljer, idet andre nationer skruer op for støtten til topatleterne.

I forsøget på at optimere en række danske atleters forberedelser frem mod legene i brasilianske Rio i 2016 uddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF) nu ni legater på hver 100.000 kroner til danske atleter, der anses som mulige OL-profiler om knap to år.

Et økonomisk boost, som går til følgende ni atleter:

Skeetskydning: Jesper Hansen (33 år)

Bueskydning: Maja Jager (22 år)

Svømning: Mie Ø. Nielsen (17 år)

Kajak: Emma Jørgensen (18 år)

Sejlsport: Ida Marie Baad Nielsen (22 år), Marie Thusgaard (21 år) og Jonas Warrer (35 år)

Roning: Lisbeth Falch Jacobsen (27 år) og Mette Dyrlund (25 år)

Atleterne er ifølge DIF valgt ud fra, at "de har et sportsligt niveau med sandsynlighed for kvalifikation til OL, potentiale til top-otte ved legene i Rio, og de dyrker ikke en sportsgren med en høj personlig indkomst".

Pengene til de ni såkaldte Rio-scholarships kommer ifølge DIF fra Olympic Solidarity under den internationale olympiske komté (IOC).

DIF's danske OL-chef, Morten Rodtwitt, siger om udvælgelsen af de ni atleter:

- Vi har valgt atleter, hvor et scholarship både økonomisk og som yderligere motivation kan gøre den lille ekstra forskel, som kan løfte dem op på højeste niveau til OL i Rio. Atleterne har vundet medaljer ved VM og EM, men endnu ikke ved OL, dog undtaget Jonas Warrer.

- De ni er udvalgt blandt mange kvalificerede kandidater, og vi har prioriteret, så der er en fornuftig fordeling mellem sportsgrene og primært støttet yngre atleter.

Atleterne får 500 dollar hver måned frem til OL i august 2016 og et rejselegat på 5000 dollar. Alt i alt svarer til cirka 100.000 kroner. Når og hvis en atlet misser sin sidste chance for OL-kvalifikation, bortfalder støtten.

Atleterne må bruge pengene, som de finder smartest og bedst: Huslejetilskud, træning, specialtrænere, træningslejre eller hvad, atleterne har behov for i forsøget på at optimere deres forberedelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip