Jagten på MH370-signaler fortsætter

Den store eftersøgning efter signaler, der kan stamme fra det forsvundne MH370-fly, fortsætter præcis en måned efter, at flyet forsvandt på mystisk vis på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Men der er ikke blevet opsnappet yderligere signaler, efter et australsk flådefartøj i weekenden opfangede to separate signaler, der kan stamme fra de sorte bokse.

Det fortæller Angus Houston, der leder den australske eftersøgning, på et pressemøde.

Jagten på signaler fortsætter dog, også selvom batterierne fra de sorte bokse kan være flade på nuværende tidspunkt. Hvis det er tilfældet, så venter et opslidende arbejde forude, fortæller Houston:

- Vi har et rimeligt stort søgeområde, som skal forfølges på havbunden, og det vil tage lang, lang tid. Det er meget langsomt og omhyggeligt arbejde.

Batterierne i flyets sorte bokse holder højst 30 dage. Dør batteriet, vil man miste signalet til boksen, og området skal helst indsnævres, før det ubemandede fartøj, Bluefin-21, der kan finkæmme havbunden, tages i brug.

- Det er et stort område for et lille undervandsfartøj, der har et meget snævert søgefelt, siger Houston.

Derfor er meget vigtigt at få kontakt til yderligere signaler, siger han.

Op mod 11 militærfly, tre civilfly og 14 skibe deltager i tirsdagens eftersøgning af det forsvundne fly, der forsvandt 8. marts med 239 personer om bord.

I weekenden blev eftersøgningen optrappet til den mest intensive jagt hidtil i det gigantiske søgeområde i Det Indiske Ocean.

Her opsnappede et australsk flådefartøj to signaler. Det ene var der kontakt til i mere end to timer og det andet signal varede i omkring 13 minutter.

De stemmer overens med de signaler, som sendes ud fra transponderen i sorte bokse, fortalte Houston på et pressemøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip